Informació important

L’Institut d’Estudis Andorrans, juntament amb l’Obsa i Actua Innovació, s’ha transformat en Andorra Recerca + Innovació

Tota la informació generada per Andorra Recerca + Innovació la trobareu al web link ari.ad

Tota la informació generada per l’Institut d’Estudis Andorrans fins el juny del 2021 la podreu continuar trobant en aquest web

Destacats

21/03/2022. Un sisme de magnitud 2.1 de nou a l’Alt Urgell, prop d’Os de Civís, és poc percebut per la població andorrana

dades alturgell 20220319 alturgell

El passat 19 de març del 2022, un terratrèmol amb epicentre de nou a l’Alt Urgell, prop d’Os de Civís, va ser percebut per la població andorrana. El sisme va ser de magnitud 2.1 i va ocórrer a les 3h27 (hora local). 

Tot i no haver demanat a la població de respondre a l’enquesta sísmica, una desena de persones ho van fer de forma voluntària. Les respostes que van donar sobre com van notar el terratrèmol indiquen que deuria ser percebut a Andorra amb una intensitat de 2 sobre una escala de 12, és a dir poc percebut (la vibració la perceben solament algunes persones, especialment les que estan en repòs en els pisos superiors dels edificis).

 ARBS 20220319 alturgell algeria  

Si observem el sismograma de l’estació sísmica de la Rabassa del 19 de març del 2022, també observem com es van enregistrar les ones d’un altre terratrèmol. En aquest cas va ser un terratrèmol de magnitud 5.3 amb epicentre al Mar Mediterrani (prop d’Algèria) a les 9:59 UTC (10h59 hora local), i que va arribar a Andorra un parell de minuts més tard.